Η καλοήθη υπερτροφία του προστάτη οδηγεί στον καρκίνο. ΛΑΘΟΣ. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική ένδειξη που να την συσχετίζει με τον καρκίνο ή ότι πως οι άνδρες με «προστάτη» διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου.

Αυξημένο PSA σημαίνει καρκίνος. ΛΑΘΟΣ. Αυξάνουν και εξαιτίας της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη αλλά και της προστατίτιδας. Αν και το PSA θεωρείται ειδικός καρκινικός δείκτης του προστάτη. Ωστόσο μπορεί να αυξηθεί ελάχιστα και όταν διεγείρεται κατά την εκσπερμάτιση, κατά την ποδηλασία ή με την δακτυλική εξέταση του προστάτη από τον γιατρό κ.λπ. Γι’ αυτό και απαγορεύεται το σεξ και την ποδηλασία τουλάχιστον μία με δύο ημέρες, πριν οι άνδρες υποβληθούν σε PSA.

Αντιμετωπίζεις προβλήματα με τον προστάτη μετά το 60. ΛΑΘΟΣ         Η  προστατίτιδα είναι συχνότερη σε άνδρες μεταξύ 35-50 ετών, ενώ η καλοήθης υπερτροφία μπορεί να αρχίσει στις ίδιες ηλικίες. Ακόμη κι αν εκδηλωθεί μετά τα 65, η  ανάπτυξή του μπορεί να έχει αρχίσει πριν 15 χρόνια.

Αν αφαιρέσεις τον προστάτη θα εμφανίσεις στυτική δυσλειτουργία. ΛΑΘΟΣ.

Τα προβλήματα στύσης μετά την εγχείρηση ή άλλες θεραπείες για τον καρκίνο του προστάτη, όπως η βραχυθεραπεία, συνήθως σχετίζονται με τον τραυματισμό και τη δημιουργία ουλής στους μαλακούς ιστούς και τα νεύρα του πέους στην ίδια περιοχή. Εξαρτάται από το είδος της εγχείρησης, την εμπειρία του χειρουργού και  τον οργανισμό του ασθενούς.

Αν δεν κάνεις σεξ θα εμφανίσεις καρκίνο του προστάτη. ΛΑΘΟΣ

Αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι οι συχνές εκσπερματίσεις μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη, αυτό δεν σημαίνει πως η απουσία του σεξ είναι η αιτία του καρκίνου. Συνήθως παίζουν ρόλο παράγοντες, όπως τα γονίδια, ο τρόπος ζωής, η διατροφή, με σημαντικότερους για καρκίνο του προστάτη την ηλικία, την καταγωγή (φυλή), το οικογενειακό ιστορικό και την παχυσαρκία.

Το βάρος ενοχοποιείται για την εμφάνιση του καρκίνου προστάτη. ΣΩΣΤΟ. 

Η παχυσαρκία μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο αναπτύξεως καρκίνου του προστάτη. Κυρίως η συσσώρευση  λίπους  στην κοιλιά (κοιλιακή παχυσαρκία) διπλασιάζει τον κίνδυνο.

Η Μεσογειακή διατροφή δρα ευεργετικά. ΣΩΣΤΟ.

Η Μεσογειακή διατροφή με την καθημερινή κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, οσπρίων, ψαριών, δημητριακών ολικής άλεσης, ελαιόλαδου και ξηρών καρπών προφυλάσσει τον οργανισμό. Αλκοόλ, αλάτι και γλυκά όσο το δυνατόν σε μικρότερες ποσότητες.

© 2019 - proaspizo.gr